Heerenveen

Levendige regio!

Met de beschikbaarheid van aantrekkelijk winkelaanbod, prima zorgvoorzieningen en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. En dat gecombineerd met een uitgebreid en divers aanbod aan sport en cultuur. Vanaf de groene omgeving rondom de Gooilandlaan fiets je binnen 10 minuten naar het gezellige en sfeervolle centrum om een restaurantje te pakken of om even lekker te shoppen. Daarnaast is Heerenveen een erg centraal gelegen plek in Friesland, waarbij je binnen een half uur in het gezellige centrum van Leeuwarden staat maar ook in een oogwenk in bijvoorbeeld Meppel bent. 

Het is heerlijk wonen in en om Heerenveen!

Het culturele aanbod in en om Heerenveen is divers, met als topper Museum Belvédère met hedendaagse kunst uit Friesland, Nederland en Vlaanderen.

Maar ook het Cultuurhistorisch Museum Heerenveen met het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum, het karakteristieke Oosthuis Theater, het unieke Oranjewoud Festival en Kunsthuis Loof zijn alleszins de moeite waard.

Sportstad Heerenveen

In het hele land - en daarbuiten - staat Heerenveen bekend als sportstad. Met het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen, de wereldwijd bekende schaatstempel Thialf en het Epke Zonderland Turncentrum heeft Heerenveen indrukwekkende topsportfaciliteiten te bieden.